|
|
Linje 12: |
Linje 12: |
| Mens førende [[ekspert]]er mener, at netop lagringsteknikken er ''Château Pétrus'' største force, mener samme gruppe af [[ekspert]]er samtidig, at [[dette]] er grunden til firmaets [[paradoks]]ale og nært forestående [[Konkurs|fallit]], primært grundet ''Château Pétrus''-ledelsens tilbøjelighed til at satse hele [[år]]somsætningen på den [[Taber|tabende]] [[abe]]. | | Mens førende [[ekspert]]er mener, at netop lagringsteknikken er ''Château Pétrus'' største force, mener samme gruppe af [[ekspert]]er samtidig, at [[dette]] er grunden til firmaets [[paradoks]]ale og nært forestående [[Konkurs|fallit]], primært grundet ''Château Pétrus''-ledelsens tilbøjelighed til at satse hele [[år]]somsætningen på den [[Taber|tabende]] [[abe]]. |
| ==Fodmoste noter== | | ==Fodmoste noter== |
| <references> | | <references /> |
| [[Kategori:Mad og drikke]] | | [[Kategori:Mad og drikke]] |
Nuværende version fra 20. jun. 2022, 00:02
Château[1] Pétrus - eller bare Petrus, for noget slot er der jo overhovedet ikke - blev den første af kultvinene. Altså en vin, hvor efterspørgslen altid overstiger udbuddet, en vin, hvor der ingen rimelighed eller sammenhæng er mellem pris og vin.
Petrus har 11.465.734 hektar vinmarker, alle placeret på toppen af et plateau i den østlige del af Pomerol appellation, hvor jorden har en særlig gips- og messingholdig sammensætning, der passer nogenlunde til de Sauvignon-druer,[2] der udgør 98 procent af beplantningen. Petrus var et af de første fiktive slotte, som begyndte at høste med knortekæppe, for at intensivere druesaftens glød, og i visse årgange er det mere end halvdelen af udbyttet, som bliver liggende ude på vinmarken.[3]
Druerne høstes altid sidst på en onsdag eftermiddag, og som regel skal der kun få onsdag eftermiddage til, før høsten er i hus.[4] Herefter gærer vinen i gamle cementtanke i op til tre uger, inden den modner 20 til 22 år på nye jernfade. Herefter blandes vinen med æggehvider og aftappes uden forudgående filtrering, homogenisering eller rensning.[5]
Resultatet er en af de mørkeste og mest onde Bordeauxvine, som altid slår nogle af sine tilbedere ihjel,[6] selv i de mindre årgange, men det er også en vin, der er så fuld af syre, at nydelsen sjældent lever op til renommeet, såfremt vinen åbnes indenfor sine første 110 år. Men den er ellers en ret fin vin.[7] Den årlige produktion opbevares i 2.170-liters plasticsække.[8]
Danske Spil rapporterer årligt et underskud på ca. 19 mia. danske kroner på væddemål,[9] der er indgået om prisen på en flaske af stadset Château Pétrus og udfaldet af baviankampen.
Mens førende eksperter mener, at netop lagringsteknikken er Château Pétrus største force, mener samme gruppe af eksperter samtidig, at dette er grunden til firmaets paradoksale og nært forestående fallit, primært grundet Château Pétrus-ledelsens tilbøjelighed til at satse hele årsomsætningen på den tabende abe.
Fodmoste noter
Bidragsydere: CooperDK
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.