|
|
Linje 1: |
Linje 1: |
| [[Fil:Æggedeler.jpg|thumb|300px|Danmark er berømte for deres instrumenter til ægdeling]][[Fil:Æggedeler2.jpg|thumb|300px|En anden form for æggedeler]][[Fil:Nicoise.jpg|thumb|300px|Her er et eksempel på en anden form for vellykket ægdeling]]'''Ægdeling''' er en højt avanceret metode til at sikre at [[barnløs]]e kan få en god [[æggemad]]. Metoden har været meget kontroversiel da det fra kritikernes side har været hævdet at kun visse kvaliteter ved æggemaden blev favoriseret. | | [[Fil:Æggedeler.jpg|thumb|300px|Danmark er berømte for deres instrumenter til ægdeling]][[Fil:Æggedeler2.jpg|thumb|300px|En anden form for æggedeler]][[Fil:Nicoise.jpg|thumb|300px|Her er et eksempel på en anden form for vellykket ægdeling]]'''Ægdeling''' er en højt avanceret metode til at sikre at [[barnløs]]e kan få en god [[æggemad]]. Metoden har været meget kontroversiel da det fra kritikernes side har været hævdet at kun visse kvaliteter ved æggemaden blev favoriseret. |
|
| |
|
| | {{citat|Viden kan man aldrig få nok af|Lektor Blomme}} |
|
| |
|
| == Metoden - punkt for punkt == | | == Metoden - punkt for punkt == |
Linje 25: |
Linje 26: |
| *[http://www.eggsite.dk/Come%20closer/Moed%20en%20aegeproducent.aspx Her kan man træffe forskellig typer af ægproducenter] | | *[http://www.eggsite.dk/Come%20closer/Moed%20en%20aegeproducent.aspx Her kan man træffe forskellig typer af ægproducenter] |
| *[http://www.free-lyrics.org/Red-Warszawa/227594-Æggemad.html Red Warszawa - Æggemad] | | *[http://www.free-lyrics.org/Red-Warszawa/227594-Æggemad.html Red Warszawa - Æggemad] |
|
| |
| [[Kategori:Sex]] | | [[Kategori:Sex]] |
| [[Kategori:Mad og drikke]] | | [[Kategori:Mad og drikke]] |
| [[Kategori:Avanceret teknologi]] | | [[Kategori:Avanceret teknologi]] |
Versionen fra 22. okt. 2009, 23:17
Ægdeling er en højt avanceret metode til at sikre at barnløse kan få en god æggemad. Metoden har været meget kontroversiel da det fra kritikernes side har været hævdet at kun visse kvaliteter ved æggemaden blev favoriseret.
Viden kan man aldrig få nok af
Metoden - punkt for punkt
- Lige omkring kvindens ægløsning tages æggene ud af køleskabet
- Derefter opvarmes æggene til o. 100gr. i 8-10 min
- Man kan så vælge at sortere nogle af æggene fra og fryse dem ned til når man igen skulle få lyst til en æggemad.
- Herefter brydes den hårde skal på ægget og fjernes helt så kun hvide og blomme er fritlagt.
- Her kommer så den egentlige ægdeling, hvor blomme og hvide deles i 8-10 seperate stykker.
- Resten af de uforarbejdede æg sættes igen ind i køleskabet.
- De delte æg fordeles ud over en rugbrødsbund.
- Den egentlige forædling foretages med en blanding af piskede æggedele og vegetabilsk olie, som fordeles hen over de delte æg i en lang lige stråle.
Desværre afhænger successen af denne proces af en god kvalitet. Mange gange er det nødvendigt med ekstern bistand til levere den korrekte kvalitet.
- Til sidst kommes lidt hakkede plantedele på.
Hvilke risici er der forbundet med denne metode?
Næsten ingen
Hvad skal det unge par tage hensyn til?
Det er meget vigtigt at det unge par aftaler på forhånd om der skal bruges økologiske æg eller bare skrabeæg.
Det er i bund og grund et etisk spørgsmål, som må diskuteres grundigt igennem så man ikke på forhånd står i det problem at det ikke føles rigtigt når æggene bliver delt. Man kan evt. få hjælp og rådgivning til at træffe den beslutning af professionelle hønseavlere.
Hvor kan man hente yderligere rådgivning?
Bidragsydere:
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.