Versionen fra 28. sep. 2013, 12:01
Kærgaarden (aka. Kærgården og Kjærgaarden) er produceret af mejerifirmaet Arla, som er en forkortelse af ”Aftensmadens Reflektoriske Lampeåndsfremkaldende Amfetamintilskud.” I gamle dage, var Kærgaarden nemlig proppet med amfetamin, ligesom CocaCola var fyldt med Coke, og derfor blev folk også hurtigt afhængige af denne famøse smørbare variant.
Historie
I 1930 blev amfetamin ulovliggjort, og Kærgaarden måtte ty til andre midler. I 1941 lancerede Arla derfor den nye Kærgaarden med Belugahval i koncentrerede mængder, men i 1982 blev der vedtaget et forbud mod hvalfangst.
I dag bruger Arla virkemidler i deres smør med forskellige smage (Se nedenstående).
Kærgaarden er nok verdens mest ultimative, kærlige, æstetiske, pompøse og mest spektakulære smør i verden, og uden tvivl langt mere guf end Bakkedal og Lurpak.[1]
Forskellige varianter af Kærgården
- Kærgården – Den originale vi alle elsker.
- Kærgården – med italienske urter
- Kærgården – med knasende havsalt
- Kærgården – med hvidløg
- Kærgården – Økologisk
- Kærgården – Mini (med mindre spæk)
- Kærgården – Fedtreduceret (med endnu endnu mindre spæk)
- Kærgården – med Økologiske havurter med hvidløg og mindre spæk – Testvinder hos D.K.E*
Hvem er D.K.E?
D.K.E – Danske Kærgaards Entusiaster.
Er en organisation der er Kærgaards nydere af 1. klasse. De får den essentielle smagsoplevelse ud af Kærgårdens runde og bløde aroma. Det er desuden dem der anmelder alle af Kærgårdens produkter.
Organisationen blev stiftet i 1982, da Arla blev forbudt at bruge hvalkoncentrat. For at bevare Kærgården blev denne loge af Kærgårds entusiaster stiftet.
D.K.E er en meget hemmelighedsfuld loge, der ej kan findes på nettet og man kan kun komme i kontakt med logen på ”Den Gamle Grænsekro” i Sønderjylland.
For at blive optaget i denne loge, skal man kunne smage forskel på hvor længe smørret har lagret, desuden om den er økologisk eller ej, om det er spanske urter eller italienske. Desuden skal du også kunne redegøre for dine svar.
Opskrifter med Kærgaarden
Karamelliseret bæverhaler med Kærgården (2 personer)
Ingredienser:
- Fersk bæverhale filét 200 g
- Kærgården – Original 2 pakker
- Thousand Island dressing 1 L
Fremgangsmåde:
Smelt sukker på en varm pande, tilsæt bæverhale og brun den godt i sukkeret. Tilsæt derefter den ene pakke smør indtil bæverhalen er søbet godt ind, hæld derefter Thousand Island dressingen i og lad det koge godt op. Øs op i en dyb tallerken og håndsmelt smørret nænsomt ud over. God appetit.
Hvidløgssmør fondue med muflon og dragefiskepesto (8-16 personer)
Ingredienser:
- Kærgården – Hvidløg 8 pakker
Fremgangsmåde:
Bank dit udsøgte stykke muflonkød med en tæppebanker lavet af det afrikanske baobabtræ, til det er mørt og lækkert.
Massér den russiske salat godt ind i kødet, til kødet bliver postkasserødt. Stil det til hævning i 24 timer i stuetemperatur, men må for guds skyld ikke stå i stuen.
Put saltvand i en gryde med dragefisken og kog den op til fisken flyder, put den derefter i stavblenderen med lidt olie, basilikum, pinjekerner og parmesanost.
Smelt dine otte pakker Kærgården i en gryde, sørg for at den er stor nok. Smulder bullion sammen med smørret og dybsteg så din muflon.
Veganer ret med Økologisk Kærgården og erotisk jazz (2 personer)
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Hak roer og sharonfrugt i tern og svits det i olivenolie, tilfør Økologisk Kærgården og steg det ved hård varme til alt smørret er væk og der kun er ren økologi tilbage. Put det i en gryde og tilsæt alle glas med chutney og lad det koge i 45 min til erotisk jazz, hvorved du skal røre mod uret hver andet minut. Hvis du er den spicey type, kan du tilsættes 3 cm stødt ingefær og en kubikmillimeter gurkemeje.
Bud på fremtidige Kærgårds varianter
Her er nogle bud på fremtidige produkter, hvilke snart vil sendes ind til Arla.
- Kærgården – med 90% safran (en variant for dem der er ved muffen)
- Kærgården – Lavet på mælk fra en humlebiflagermus
- Kærgården - i sort indpakning til erotiske formål med pebermyntesmag
Smørbare (lidt smudsige og klistrede, y'know)
- Dette kunne være et forsøg på at gøre fodnoter smørbare - lidt lissom ærbare ...==
<references>
Bidragsydere: CooperDK
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.