|
|
(24 mellemliggende versioner af 3 andre brugere ikke vist) |
Linje 1: |
Linje 1: |
| [[Fil:Minutnudler.jpg|thumb|400px|Her ses et udvalg af de mest populære mærker]] | | [[Fil:Minutnudler.jpg|thumb|400px|[[Her]] ses et [[ud]][[valg]] af de mest [[populær]]e [[mær]]ker]] |
| [[Minutnudler]] er officielt Danmarks billigste spise og kan laves af enhver som ved hvordan man koger 3dl vand. Pga. prisen har produktet også fået kælenavne som bistandspasta og kollegielasagne da de har været vigtige når madbudgettet skulle udformes. | | [[Fil:《面条之路》第1集:古老食物的诞生|thumb|400px|Her ser du en [[kinesisk]] [[video]] om [[alt]], hvad der er værd at [[vid]]e om ''nudler''. Sådan cirka [[nul]]. [http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=8ztocABa1KM#t=2024s her], kan du se, hvordan [[man]] [[lav]]er ''nudler'']]{{Googleguld}}<br /> |
| | |
| | '''Minutnudler''' er officielt [[Danmark]]s [[bil]]ligste spise, og kan laves af enhver, som [[ved]], hvordan man koger 3 dl [[vand]]. Pga. [[pris]]en har produktet også fået kælenavne såsom ''[[bi]]st[[and]]s[[pas]]ta'' og ''[[ko]]ll[[eg]]ielasagne'', da de har været vigtige, når madbudgettet skulle ned på [[mor]]s [[regn]]eark. |
|
| |
|
|
| |
|
| == Tilvirkning af nudler == | | == Tilvirkning af nudler == |
|
| |
|
| Nudler laves i hånden enten af hvedemel eller rismel, hvorefter man svinger dejen som et sjippetov og bliver ved med at dele den indtil at antallet af strimler er tilpas stor. For at det skal blive til minutnudler afspiller man "Minutvalsen" og presser dem sammen i krogede baner ligesom "mesterhakket" kød.: Nudlerne tørres i en stor varmeovn og fordeles i portioner á 50 gr.<br /> | | '''Nudler''' laves i hånden, enten af hvedemel eller [[ris]]mel, hvorefter man svinger [[dej]]en som et sjippetov og bliver ved med at dele den, indtil [[an]]tallet af strimler er tilpas stort. For at det skal blive til ''minutnudler'', afspiller man "Minutvalsen" og presser dem sammen i [[krog]]ede, parallelle baner, lidt ligesom "mesterhakket" [[kød]]. [[Nu]]dlerne tørres i en stor varmeovn og fordeles i portioner á 50 [[gram]]<br /> |
| Så kommer det kritiske øjeblik hvor processen med at bestemme hvilken smag nudlerne skal have. Fond'en er i forvejen lavet af hestekød, afdøde forsøgsdyr, fiskemel og internatshunde som ikke blev afsat eller afhentet af ejeren. Et erfarent panel af smagsdommere bestemmer så om det smager mest af hønsekød eller oksekød det man har fået bikset sammen. Fonden tørres og tilsættes mineraler og Q8-fiskeolier, tørres og pulveriseres. | | Så kommer det kritiske øjeblik, hvor processen med at bestemme hvilken smag ''nudlerne'' [[skal]] [[hav]]e, forløber.<br> |
| | | Fond'en er i forvejen lavet af [[hest]]e[[kød]], afdøde forsøgsdyr, [[fisk]]emel og [[in]]ternats[[hund]]e, som ikke blev afsat før sidste [[ud]]løbsdato, eller som - desværre - blev afhentet af ejeren i tide. Et erfarent panel af smagsdommere bestemmer så, om det smager mest af [[høns]]ekød eller [[ok]]sekød, det [[man]] har fået [[bi]]kset sammen. Fonden [[ond]]uleres, tilsættes mineraler og [[Q8]]-[[fisk]]e[[olie]]r, hvorefter hele [[ski]]dtet tørres og pulveriseres. |
| | De fleste købenudler er meeeget sunde og dyre |
|
| |
|
| == Tilberedning == | | == Tilberedning == |
|
| |
|
| Da produktet er tiltænkt de mest ubemidlede medfølger der som regel en polystyren-skål og en plastic-gaffel - retten er ikke særlig velegnet til at spise med fingrene, selv om ens forarmethed har berøvet én alle former for anstand. | | [[Da]] produktet er tiltænkt de mest ubemidlede, medfølger der [[so]]m [[regel]] en [[Plastic|polystyren-skål]] og en plastic-gaffel - [[ret]]ten er ikke særlig velegnet til at spise med fingrene, selv om ens [[Fattigdom|forarmethed]] i forvejen har berøvet én [[alle]] former for [[an]]stand og [[bord]]skik. |
|
| |
|
| * 3dl vand koges. | | * 3 dl [[vand]] koges |
| * Indholdet af de små poser hældes over nudlerne. | | * [[In]]d[[ho]]ldet af de små, knitrende [[plastic]]poser hældes over ''nudlerne'' |
| * Det medfølgende låg sættes hen over og der ventes i 10 minutter. | | * Det medfølgende låg sættes hen over og der [[ven]]tes i 10 minutter |
| * Der røres rundt i retten så smagen fordeler sig jævnt i nudlerne | | * Der røres rundt i [[ret]]ten, så smagen fordeler sig jævnt i ''[[nu]]dlerne'' |
| * Maden er parat til servering. | | * [[Mad]]en er derefter parat til servering |
|
| |
|
|
| |
|
| == Populære mærker == | | == Populære mærker == |
|
| |
|
| * Little Cook (Netto) | | * Little Cook ([[Netto]]) |
| * Yum yum | | * Yum yum |
| * Noodle Cup | | * Noodle Cup |
| * Samar | | * Samar |
| | * [[A Baal|Bạn có muốn lưỡi của tôi]] |
| | |
|
| |
|
| [[Kategori:Mad og drikke]] | | [[Kategori:Mad og drikke]][[Kategori:Ting i vand]] |
Minutnudler er officielt Danmarks billigste spise, og kan laves af enhver, som ved, hvordan man koger 3 dl vand. Pga. prisen har produktet også fået kælenavne såsom bistandspasta og kollegielasagne, da de har været vigtige, når madbudgettet skulle ned på mors regneark.
Tilvirkning af nudler
Nudler laves i hånden, enten af hvedemel eller rismel, hvorefter man svinger dejen som et sjippetov og bliver ved med at dele den, indtil antallet af strimler er tilpas stort. For at det skal blive til minutnudler, afspiller man "Minutvalsen" og presser dem sammen i krogede, parallelle baner, lidt ligesom "mesterhakket" kød. Nudlerne tørres i en stor varmeovn og fordeles i portioner á 50 gram
Så kommer det kritiske øjeblik, hvor processen med at bestemme hvilken smag nudlerne skal have, forløber.
Fond'en er i forvejen lavet af hestekød, afdøde forsøgsdyr, fiskemel og internatshunde, som ikke blev afsat før sidste udløbsdato, eller som - desværre - blev afhentet af ejeren i tide. Et erfarent panel af smagsdommere bestemmer så, om det smager mest af hønsekød eller oksekød, det man har fået bikset sammen. Fonden onduleres, tilsættes mineraler og Q8-fiskeolier, hvorefter hele skidtet tørres og pulveriseres.
De fleste købenudler er meeeget sunde og dyre
Tilberedning
Da produktet er tiltænkt de mest ubemidlede, medfølger der som regel en polystyren-skål og en plastic-gaffel - retten er ikke særlig velegnet til at spise med fingrene, selv om ens forarmethed i forvejen har berøvet én alle former for anstand og bordskik.
Populære mærker