|
|
(37 mellemliggende versioner af 4 andre brugere ikke vist) |
Linje 1: |
Linje 1: |
| {{stub}}
| | [[Fil:Petrus.jpg|thumb|[[Alle]] der køber en flaske, får denne tegning med, som de selv må [[farve]]lægge]] |
|
| |
|
| En fin vin produceret udelukkende af Hitlers urin, bæverjuice, astmamedicin, og et kvart rødt bær. Vinen lagres i 170-liters plastiksække som monteres med 13 hæfteklammer i øjenlågene på 2 arrige bavianer, som efterfølgende skal gennemføre en korrupt boksekamp. Boksekampen forventes at vare 5 uger, men tager i praksis omtrent et kvarter.
| |
|
| |
|
| [[Danske Spil]] reporterer årligt et underskud på ca. 19 mia. danske kroner i kraft af boksekampens udfald, som hvert år offentliggøres i alle større medier 2 uger forinden kampstart. | | '''Château<ref>Et [[fransk]] [[ord]] for 'fup-slot'</ref> Pétrus''' - eller [[bar]]e ''Petrus'', for [[noget]] [[Slotsholmen|slot]] er der jo [[over]][[ho]][[ved]]et ikke - blev den [[før]]ste af [[kul]]tvinene. [[Alt]]så en [[vi]]n, hvor efterspørgslen [[altid]] [[over]]stiger [[ud]]buddet, en vin, hvor der [[ingen]] rimelighed eller sammenhæng er mellem [[pris]] og [[vin]]. |
|
| |
|
| Mens førende eksperter mener at netop lagringsteknikken er Château Pétrus' største force, mener samme gruppe af eksperter samtidigt at det er grunden til firmaets paradoksale fallit, primært grundet Château Pétrus' ledelses tendens til at satse hele årsomsætningen på den tabene abe.
| | ''Petrus'' har 11.465.734 hektar [[vin]]marker, alle placeret på toppen af et plateau i den [[øst]]lige del af [[Frankrig|Pomerol appellation]], hvor [[jord]]en har en særlig [[gips]]- og [[messing]]holdig sammensætning, der passer nogenlunde til de Sauvignon-druer,<ref>Nej, [[det]] er ''ikke'' Merlot!!!</ref> der [[ud]]gør 98 procent af beplantningen. ''Petrus'' var et af de [[før]]ste [[Film|fiktive slotte]], som begyndte at høste med [[knortekæp]]pe, for at [[in]]tensivere [[Vindruer|drue]]saftens glød, og i [[vis]]se [[år]]gange er det mere end halvdelen af udbyttet, som bliver liggende ude på [[vin]]marken.<ref>Hvilket giver de lokale [[fugl]]e [[alkohol]]forgiftning</ref> |
|
| |
|
| | [[Vindue|Drue]]rne høstes [[altid]] [[si]]dst på en [[onsdag]] [[eftermiddag]], og som [[regel]] [[skal]] der kun få onsdag eftermiddage til, før høsten er i [[hus]].<ref>Så nogle [[gang]]e [[tag]]er høsten tre uger</ref> [[Her]]efter [[gær]]er [[vin]]en i [[gamle]] [[cement]]tanke i op til tre uger, inden den modner 20 til 22 år på [[ny]]e [[jern]]fade. Herefter blandes vinen med [[æg]]gehvider og aftappes uden forudgående filtrering, [[Homofobi|homogenisering]] eller rensning.<ref>Den lange lagertid [[skal]] få [[bakterie]]rne til at kede sig ihjel</ref> |
| | |
| | [[Resultat]]et er en af de [[mørke]]ste og mest [[ond]]e [[Bordbombe|Bordeauxvine]], som [[altid]] slår nogle af sine tilbedere ihjel,<ref>Lidt det samme som med den [[gift]]ige [[japan]]ske Fugu-fisk</ref> selv i de mindre årgange, men det er også en vin, der er så [[fuld]] af [[syre]], at nydelsen [[sjæl]]dent [[lever]] op til renommeet, såfremt vinen åbnes indenfor sine første 110 år. Men den er ellers en ret fin vin.<ref>produceret udelukkende af [[Hitler]]s [[urin]], [[bæver]]juice, [[astma]]medicin, og et kvart [[rød]]t bær</ref> Den årlige produktion opbevares i 2.170-liters [[plastic]]sække.<ref>Som monteres med 13 hæfteklammer i [[øje]]nlågene på to [[Bacon|bavianer]], der slås i en boksering.</ref> |
| | [[Danske Spil]] rapporterer årligt et [[under]]skud på ca. 19 mia. [[dansk]]e [[kro]]ner på væddemål,<ref>[[Ind]]gået med [[Peter Brixtofte]]</ref> der er indgået om ''pris''en på en flaske af <s>stadset</s> ''Château Pétrus'' og udfaldet af [[Abe|baviankampen]]. |
| | Mens førende [[ekspert]]er mener, at netop lagringsteknikken er ''Château Pétrus'' største force, mener samme gruppe af [[ekspert]]er samtidig, at [[dette]] er grunden til firmaets [[paradoks]]ale og nært forestående [[Konkurs|fallit]], primært grundet ''Château Pétrus''-ledelsens tilbøjelighed til at satse hele [[år]]somsætningen på den [[Taber|tabende]] [[abe]]. |
| | ==Fodmoste noter== |
| | <references /> |
| [[Kategori:Mad og drikke]] | | [[Kategori:Mad og drikke]] |
Château[1] Pétrus - eller bare Petrus, for noget slot er der jo overhovedet ikke - blev den første af kultvinene. Altså en vin, hvor efterspørgslen altid overstiger udbuddet, en vin, hvor der ingen rimelighed eller sammenhæng er mellem pris og vin.
Petrus har 11.465.734 hektar vinmarker, alle placeret på toppen af et plateau i den østlige del af Pomerol appellation, hvor jorden har en særlig gips- og messingholdig sammensætning, der passer nogenlunde til de Sauvignon-druer,[2] der udgør 98 procent af beplantningen. Petrus var et af de første fiktive slotte, som begyndte at høste med knortekæppe, for at intensivere druesaftens glød, og i visse årgange er det mere end halvdelen af udbyttet, som bliver liggende ude på vinmarken.[3]
Druerne høstes altid sidst på en onsdag eftermiddag, og som regel skal der kun få onsdag eftermiddage til, før høsten er i hus.[4] Herefter gærer vinen i gamle cementtanke i op til tre uger, inden den modner 20 til 22 år på nye jernfade. Herefter blandes vinen med æggehvider og aftappes uden forudgående filtrering, homogenisering eller rensning.[5]
Resultatet er en af de mørkeste og mest onde Bordeauxvine, som altid slår nogle af sine tilbedere ihjel,[6] selv i de mindre årgange, men det er også en vin, der er så fuld af syre, at nydelsen sjældent lever op til renommeet, såfremt vinen åbnes indenfor sine første 110 år. Men den er ellers en ret fin vin.[7] Den årlige produktion opbevares i 2.170-liters plasticsække.[8]
Danske Spil rapporterer årligt et underskud på ca. 19 mia. danske kroner på væddemål,[9] der er indgået om prisen på en flaske af stadset Château Pétrus og udfaldet af baviankampen.
Mens førende eksperter mener, at netop lagringsteknikken er Château Pétrus største force, mener samme gruppe af eksperter samtidig, at dette er grunden til firmaets paradoksale og nært forestående fallit, primært grundet Château Pétrus-ledelsens tilbøjelighed til at satse hele årsomsætningen på den tabende abe.
Fodmoste noter