|
|
(2 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke) |
Linje 6: |
Linje 6: |
|
| |
|
| #Lige omkring kvindens [[ægløsning]] tages æggene ud af [[køleskab]]et | | #Lige omkring kvindens [[ægløsning]] tages æggene ud af [[køleskab]]et |
| #Derefter opvarmes [[æg]]gene til o. 100gr. i 8-10 min | | #Derefter opvarmes [[æg]]gene til omkring 100 grader i 8-10 minutter |
| #Man kan så vælge at sortere nogle af æggene fra og fryse dem ned til når man igen skulle få lyst til en æggemad. | | #Man kan så vælge at sortere nogle af æggene fra og fryse dem ned til når man igen skulle få lyst til en æggemad. |
| #Herefter brydes den hårde [[skal]] på ægget og fjernes helt så kun [[hvid]]e og blomme er fritlagt. | | #Herefter brydes den hårde [[skal]] på ægget og fjernes helt så kun [[hvid]]e og blomme er fritlagt. |
| #Her kommer så den egentlige ægdeling, hvor blomme og hvide deles i 8-10 seperate stykker. | | #Her kommer så den egentlige ægdeling, hvor blomme og hvide deles i 8-10 separate stykker. |
| #Resten af de uforarbejdede æg sættes igen ind i køleskabet. | | #Resten af de uforarbejdede æg sættes igen ind i køleskabet. |
| #De delte æg fordeles ud over en [[rugbrød]]sbund. | | #De delte æg fordeles ud over en [[rugbrød]]sbund. |
| #Den egentlige forædling foretages med en blanding af piskede æggedele og vegetabilsk [[olie]], som fordeles hen over de delte æg i en lang lige stråle. <br />Desværre afhænger successen af denne proces af en god kvalitet. Mange gange er det nødvendigt med ekstern bistand til levere den korrekte kvalitet. | | #Den egentlige forædling foretages med en blanding af piskede æggedele og vegetabilsk [[olie]], som fordeles hen over de delte æg i en lang lige stråle. <br />Desværre afhænger successen af denne proces af en god kvalitet. Mange gange er det nødvendigt med ekstern bistand til at levere den korrekte kvalitet. |
| #Til sidst kommes lidt hakkede plantedele på. | | #Til sidst kommes lidt hakkede plantedele på. |
|
| |
|
Ægdeling er en højt avanceret metode til at sikre at barnløse kan få en god æggemad. Metoden har været meget kontroversiel da det fra kritikernes side har været hævdet at kun visse kvaliteter ved æggemaden blev favoriseret.
Viden kan man aldrig få nok af
Metoden - punkt for punkt
- Lige omkring kvindens ægløsning tages æggene ud af køleskabet
- Derefter opvarmes æggene til omkring 100 grader i 8-10 minutter
- Man kan så vælge at sortere nogle af æggene fra og fryse dem ned til når man igen skulle få lyst til en æggemad.
- Herefter brydes den hårde skal på ægget og fjernes helt så kun hvide og blomme er fritlagt.
- Her kommer så den egentlige ægdeling, hvor blomme og hvide deles i 8-10 separate stykker.
- Resten af de uforarbejdede æg sættes igen ind i køleskabet.
- De delte æg fordeles ud over en rugbrødsbund.
- Den egentlige forædling foretages med en blanding af piskede æggedele og vegetabilsk olie, som fordeles hen over de delte æg i en lang lige stråle.
Desværre afhænger successen af denne proces af en god kvalitet. Mange gange er det nødvendigt med ekstern bistand til at levere den korrekte kvalitet.
- Til sidst kommes lidt hakkede plantedele på.
Hvilke risici er der forbundet med denne metode?
Næsten ingen
Hvad skal det unge par tage hensyn til?
Det er meget vigtigt at det unge par aftaler på forhånd om der skal bruges økologiske æg eller bare skrabeæg.
Det er i bund og grund et etisk spørgsmål, som må diskuteres grundigt igennem så man ikke på forhånd står i det problem at det ikke føles rigtigt når æggene bliver delt. Man kan evt. få hjælp og rådgivning til at træffe den beslutning af professionelle hønseavlere.
Hvor kan man hente yderligere rådgivning?